Skovhaveplanter.dk - Planter til din skovhave

Vil du have et uforpligtende tilbud på planter, skriv til os på info@skovhaver.dk

Plantevejledning

For at give dine nye planter den bedste start har vi udarbejdet denne lille vejledning, så du vil kunne nyde godt af planterne de næste mange år. 

Når man planter et træ eller en busk, bør plantehullet som udgangspunkt være en halv gang større end den potte som planten står i, det giver dig bedre mulighed for at justere på planten under selve plantningen. 

Grav dit hul 5-10 cm dybere end plantens potte og fyld hullet med vand og lad det sive halvt ned. Derefter fylder du jord i hullet, så du får en tyk men stadig flydende masse som du derefter sætter din plante i.

Når du sætter planten i hullet, kan du med fordel ”vibrere” rodklumpen ned i mudderet, det er med til at sikre at rødderne bedre for fat. Fyld jord omkring din plante og tryk det godt fast omkring planten. Du skal dog være meget opmærksom på at planten placeres sådan at jordniveauet er det samme omkring plantens stamme som det var i potten. 

Når du har plantet dit træ eller din busk kan du dække området omkring planten med plantemåtte, ukrudtsdug, pap, barkflis eller græsafklip. Det sikrer planten mod udtørring og forhindrer ukrudt i at komme op.

Barkflis jorddække
Afdækning med pap

Træer vil som udgangspunkt have glæde af støtte den første vækstsæson, så derfor anbefaler vi at man husker at anvende en opbindingspind ved udplantning.

Herefter er det blot at sørge for løbende vanding, så planten får de allerbedste vilkår for at udvikle sit rodnet.

Rigtig god fornøjelse.

Mads & Jakob
Skovhaveplanter.dk